Keputusan permohonan kemasukan ke sekolah menengah teknik dan vokasional 2010


Para pelajar yang telah menduduki PMR 2009 dan ada memohon memasuki Tingkatan 4 2010 di Sekolah Menengah Teknik (SMT) dan Sekolah Menengah Vokasional (SMV) Kementerian Pelajaran Malaysia sudah boleh menyemak keputusan permohonan mereka secara online mulai hari ini.

Semakan Permohonan

Rayuan

  • Bagi yang tidak berjaya mendapat tawaran, mereka boleh membuat rayuan.
  • Rayuan boleh dibuat terus kepada Sekolah Menengah Teknik dan Sekolah Menengah Vokasional yang berkenaan.
  • Keputusan rayuan tertakluk kepada kekosongan tempat yang ada setelah proses pendaftaran pelajar yang menerima tawaran.

Maklumat

  • Sebarang pertanyaan dan maklumat tambahan boleh diperolehi dengan menghubungi Sekolah Menengah Teknik yang berhampiran atau Bahagian Pendidikan Teknik dan Vokasional di talian 03-8884 5154 / 5067 / 5088 / 5084 / 5092.

Tahniah kepada mereka yang mendapat tawaran ke Tingkatan 4 SMT dan SMV.

About these ads

25 thoughts on “Keputusan permohonan kemasukan ke sekolah menengah teknik dan vokasional 2010

  1. Terima kasih..aku dgar nasihat korang.esok jugek aku mohon.ari ahad aku g melawat umah pengetua.ari isnin dgn izin Allah aku start blaja d sek.teknik idaman ku.:-D

  2. Sy amat kecewa… Dgn sikap kerajaan,yg suka suki je,nak trime plajar ikut selera..padahal result aku gempak.. Aku nk mohon gagal.ape,ingat aku ni trok sgt ke.kiteorg yg tk dpt msuk teknik ni,maybe lbih baik drpd bdk2 yg dh dpt..adios

  3. Kepada yang berjaya..masuk ke sekolah menengah teknik dan vokasional tahniah diucapkan ..kepada yang gagal it not the end of the world..di mana saja kita menuntut ilmu adalah sama yang penting ..usaha..usaha..usaha sehingga skor yang terbaik untuk SPM…okay

  4. weyhhh…..
    aq pown xdpt gak msuk teknik….
    cdiy gylr dohhh….
    aq nk sngt msuk SMT…tp, xdpt…
    nk wt cm ne an…..pasrah jew r…
    w/pown sbnr nyer aq frust…
    rse cm xnk bljar lg dh pasni….
    wwwaaaaa….!!!!!!!!!!aq nk msuk sklh tknik….=(

  5. ewan jgn frust buat lah rayuan mesti ada kosong punya….buat surat dan hantar by hand atau pos ke sekolah yg awak mintak tuh kepilkan result sekali mesti dpt dgn izin Allah…cuba ye…ni cikgu pun tengah buat rayuan jugak untuk anak sedara

    • betul cikgu m, hendak seribu daya. jangan kecewa bagi mereka yang permohonannya gagal. ada hikmah di sebaliknya untuk anda. InshaAllah.

      bagi mereka yang berjaya,tahniah dan manfaatkan sebaiknya peluang yang diberikan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s