Koleksi Album SeMAT Bestari di Akaun Facebook Sekolah
Koleksi Album SeMAT Bestari di Akaun Facebook Sekolah

Assalamualaikum w.b.t. Salam 1Malaysia. Sila klik pada tajuk pautan untuk melihat album. Insya ALLAH album akan ditambah dari masa ke semasa. Pautan yang gagal dicapai menandakan gambar akan dimuatkan dalam jangka masa terdekat.  Sila berikan cadangan untuk penambahbaikan melalui ruang komen.

Umum (7 Album)

- Panorama SMK Matang

- Bilik Operasi SPBT Sekolah (BOSS)

- Makmal Sains

- Pusat Sumber Sekolah

- Kelas-kelas SeMAT Bestari

- Bilik Pendidikan Pencegahan Anti Dadah

- Tingkatan 6 Atas 2010

________________________________________________________________________

Album 2012

Januari(6)

-Pendaftaran

-Hari Pertama Persekolahan

-Orientasi Form 1 & 4

-Musyuarat Guru

-Latihan Rentas Desa

-Hari Rentas Desa

Februari

-Rentas Desa Peringkat Dearah Hulu Terengganu

-Sambutan Maulidurasul

-Watikah Pelantikan Pengawas

-Majlis Perpisahan Pengetua

-Kejohanan Hoki

Album 2011

-Pendaftaran

-Pelajar Cemerlang Peperiksaan 

-Jamuan Kecemerlangan Form 3

-Ceramah PPDa

-Temuduga PRS

-Aktiviti PRS

-Satu Murid Satu Sukan

-Minggu Kreatif Dan Boss

-Jamuan Kelab Guru Warisan Pahlawan

-Hari Koperasi

-Anugerah Kecemerlangan Akademik

-Majlis Meraikan Staf Sokongan Yang Bertukar

Album 2010 (52 album sehingga 12 Oktober 2010)

Oktober (2)

Pelancaran Program Mentor Mentee

- Majlis Perpisahan Cikgu Tengku Nazari

- Majlis Perpisahan Bonda Meriam Jusoh 

- Jamuan Akhir Tahun Asrama 

September (5)

- Temu Murni PMR

Suasana Sambutan Aildilfitri

- Lawatan Penanda Aras Pusat Sumber Sekolah

- Munajat Perdana

- Penilaian Pertandingan Bumi Hijau

Ogos (3)

Ambang Kemerdekaan

Majlis Berbuka Puasa & Kesyukuran Kemerdekaan 53

Ceramah Kemerdekaan 53 dan Nuzul Al-Quran

Sambutan Hari Kemerdekaan ke 53

Sambutan Bulan Kemerdekaan

Kursus Pengurusan Jenazah Pelajar Tingkatan 3

Julai (5)

Karnival Kokurikulum

Perkhemahan Perdana Unit Beruniform Album 1

Perkhemahan Perdana Unit Beruniform Album 2

Lawatan Pengawas ke SMK Bukit Besar

Lawatan Kelab Usahawan ke Pulau Redang

Jun (2)

Hari Terbuka SeMAT (anjuran Koperasi, Pusat Sumber & Unit Bestari)

Kem Jabatan Pertahanan Awam Malaysia (JPAM)

Mei (4)

Perkhemahan Kadet Bomba Peringkat Daerah

Sambutan Hari Guru

Penyertaan Program PERMATA PINTAR

Taklimat Sistem e-Pantau SPM

April (6)

Temu Murni SPM & STPM

Majlis Perpisahan Kaunselor (Pn Zaiton)

Lawatan Ke Taman Negara

Lawatan Penanda Aras (Benchmark) SK Pagar Besi, Batu Rakit

Mesyuarat Pandu Puteri Daerah Hulu Terengganu

Pelancaran bulan Sains & Matematik

Mac (4)

- Lawatan Tingkatan 6, SMK Tanah Merah,Kelantan

- Kem Kepimpinan Pengawas, Pustakawan, PRS & Pengawas Asrama

- Penyampaian Keputusan SPM 2009

- Penyampaian Hadiah Esei BI & Mat. Tambahan Terbaik

Februari (9)

- Penyampaian Keputusan STPM 2009

- Kejohanan Bola Sepak MSSMHT Peringkat Daerah

- Perasmian Bulan Bahasa

- Sambutan Maulidur Rasul

- Majlis Taklif

- Ceramah Anti Dadah

- Sukan Olahraga & Penyampaian Hadiah Album 1

- Sukan Olahraga & Penyampaian Hadiah Album 2

- Pelancaran Minggu Anti Dadah

Januari (12)

- Orientasi Tingkatan 1

- Orientasi Tingkatan 4

- Ceramah Maal Hijrah

- Bengkel E Buku Rekod

- Kantin Terbakar

- Lawatan Pegawai Pelajaran Daerah

- Wakil NILAM Peringkat Daerah

- Penyampaian Hadiah Keputusan Peperiksaan Cemerlang 2009

- Penutup Orientasi Asrama

- Kem Kepimpinan & Pilihanraya Majlis Perwakilan Pelajar Tingkatan 6

- Pesta Permainan & Penyampaian Hadiah

- Sukantara

________________________________________________________________________

Album 2009 (34 album)

- Hari Kecemerlangan Kokurikulum

- Jamuan Akhir Tahun Staf

- Bengkel Jadual Waktu

- Lantikan Pengawas 2009

- Pelancaran English Day

- Program Temu Murni

- Perkhemahan Kadet Polis peringkat daerah

- Latihan Kadet Polis SeMAT

- Program Temu Murni KRK

- Unit Beruniform

- Majlis Penyampaian Anugerah Kecemerlangan

- Motivasi Kelas Peperiksaan

- Penutup Bulan Sains & Matematik

- Pertandingan Kawad Kaki GO & NGO di SMK Jenagor

- Sambutan Hari Guru peringkat sekolah

- Program Khidmat Komuniti pelajar tingkatan 6, Kg Batu Rakit (Album 1)

- Program Khidmat Komuniti pelajar tingkatan 6, Kg Batu Rakit (Album 2)

- Kem Briged Siber

- Kursus EduWebTV

- Perkhemahan Rakan Cinta Alam, Pulau Kapas

- Majlis Perpisahan Mrs Becky; English Teaching Assistant (ETA) 2009

- Kem Bestari Solat

- Lawatan ke Empangan Kenyir

- Sambutan Kemerdekaan 52 peringkat sekolah

- Ihya Ramadhan

- Temu Murni PMR

- Rumah Terbuka Aidilfitri Asrama SeMAT

- Munajat & Solat Hajat Perdana PMR,SPM & STPM

- Kursus Blog Guru Fasa 1

- Kem Kecemerlangan SPM STPM, Mayangsari Resort, Dungun

- Majlis Graduasi Tingkatan 6, Mayangsari Resort, Dungun

- Temu Murni SPM STPM

- Majlis Jamuan Akhir Tahun Pengawas

- Pendaftaran Pelajar bagi tahun 2010

59 thoughts on “SeMAT Bestari Online Album

  1. sya mgambil kesempatan ini untuk megucapkan selamat hari raya kpd semua warga semat…………….. slmat hari raya deh…..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. mohd azhari bin md hussin :assalamualaikum warga smk matang..hanya cadangan..harap orang yang bertanggungjawab ke atas blog smk matang ni, up date la cerita dan gambar bermula smk ini dibuka pada 1980 hingga sekarang..x banyak pun xpe asalkan ada dah memadai…

  3. assalamualaikum warga smk matang..
    hanya cadangan..harap arang yang bertanggungjawab ke atas blog smk matang ni, up date la cerita dan gambar bermula smk ini dibuka pada 1980 hinggan sekarang..x banyak pun xpe asalkan ada dah memadai…

  4. saye stuju dgn farah…ltk gmbr best2 sempena bln pose ni…kpd semua bdk smk matang…jgn ponteng pose…dan cg hafizi…chayok2 dlm menaikkan website skolah…

    1. assalamualaikum w.b.t. saya dah cuba upload dan update sekerap mungkin dalam senggang masa yang saya ada. saya dah upload 23 album baru yang berjumlah hampir 2500 keping gambar dalam masa 3 hari. enjoy it dan sebarkan kepada rakan-rakan anda. terima kasih. ;)

  5. FuHhH!!…mAnTaP 2 cG..sUmEnYeR aDeR lAm WeBsItE nEy….NySaL l0k pNd0H SkL0h nEy..tPy xpEw lAr..sY HrAp SkUl nEy AkN TrUs bRjYe Lgy dLm SuMe AspEk AkAdEmIk @PoWn kOkUrIkUlUM….g02 cHaOyO!!SMK MATANG IS THE BEST SCHOOL IN THE WORLD!!!!

  6. assalamualaikum…xpercaye sekolah matang sekarang dah ada dalam website..!!! satu peningkatan yang bagus…satu cadangan…kalau letak gmbar2 lama zaman 1990-an until now kan lagi bagus…sekurang2nya boleh jugak budak zaman skrg tgk ape yg berlaku pada 10 tahun lepas ke…boleh jugak kami sume menempel same…huhuhu..UPPER SIX 2005/2006 still da best..gud luck to all of u…love ur teacher so much..!!! saranghae..

  7. smekommmmm…….cntik tul ar gmbar2 kt dlm niy…cg yusof.. mne gmbar kami dkat paintball..cg tngkap tak gmbar kitowg..

  8. yer ah..tahniah n time kasih kt ckgu shariful yg banyak usahakan blog niy n mperkenalkan smk matang dimata masyarakat lain..hehe..good luck cikgu..
    moge blog niy dapat smbutan hangat!!!

  9. salam… kepada para pengunjung blog sekiranya anda ada gambar untuk dikongsikan bersama yang berkaitan dengan sekolah adalah amat dialu-alukan. Sila berjumpa dan maklumkan pada saya. Terima kasih.

  10. Kelainnan gambar2 yang menarik lagi seperti aktiviti dikir barat,nasyid,kawad peringkat negeri,perkhemahan tahunan,aktiviti paling lawak tahunan dan pelbagai lagi bekas murid sek.mtg

  11. salam…sesiapa nak berikan komen pada gambar-gambar yang diambil,anda mesti mempunyai akaun berdaftar dengan facebook…pendek cerita,register facebook. Insha Allah,selagi ada kudrat dan kelapangan,gambar saya akan upload dari masa ke semasa.

  12. salam..dri kejauhan kami ingn memohn maaf ats segala salh n silp kami slma kmi mnimba ilmu..ksilpn kami amt byk ibrt stggi gnung sluas lautn..terima kasih cikgu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s