SeMAT Bestari Online Album


Koleksi Album SeMAT Bestari di Akaun Facebook Sekolah

Koleksi Album SeMAT Bestari di Akaun Facebook Sekolah

Assalamualaikum w.b.t. Salam 1Malaysia. Sila klik pada tajuk pautan untuk melihat album. Insya ALLAH album akan ditambah dari masa ke semasa. Pautan yang gagal dicapai menandakan gambar akan dimuatkan dalam jangka masa terdekat.  Sila berikan cadangan untuk penambahbaikan melalui ruang komen.

Umum (7 Album)

Panorama SMK Matang

Bilik Operasi SPBT Sekolah (BOSS)

Makmal Sains

Pusat Sumber Sekolah

Kelas-kelas SeMAT Bestari

Bilik Pendidikan Pencegahan Anti Dadah

Tingkatan 6 Atas 2010

________________________________________________________________________

Album 2012

Januari(6)

-Pendaftaran

-Hari Pertama Persekolahan

-Orientasi Form 1 & 4

-Musyuarat Guru

-Latihan Rentas Desa

-Hari Rentas Desa

Februari

-Rentas Desa Peringkat Dearah Hulu Terengganu

-Sambutan Maulidurasul

-Watikah Pelantikan Pengawas

-Majlis Perpisahan Pengetua

-Kejohanan Hoki

Album 2011

-Pendaftaran

-Pelajar Cemerlang Peperiksaan 

-Jamuan Kecemerlangan Form 3

-Ceramah PPDa

-Temuduga PRS

-Aktiviti PRS

-Satu Murid Satu Sukan

-Minggu Kreatif Dan Boss

-Jamuan Kelab Guru Warisan Pahlawan

-Hari Koperasi

-Anugerah Kecemerlangan Akademik

-Majlis Meraikan Staf Sokongan Yang Bertukar

Album 2010 (52 album sehingga 12 Oktober 2010)

Oktober (2)

– Pelancaran Program Mentor Mentee

Majlis Perpisahan Cikgu Tengku Nazari

– Majlis Perpisahan Bonda Meriam Jusoh 

Jamuan Akhir Tahun Asrama 

September (5)

Temu Murni PMR

– Suasana Sambutan Aildilfitri

Lawatan Penanda Aras Pusat Sumber Sekolah

Munajat Perdana

Penilaian Pertandingan Bumi Hijau

Ogos (3)

Ambang Kemerdekaan

Majlis Berbuka Puasa & Kesyukuran Kemerdekaan 53

Ceramah Kemerdekaan 53 dan Nuzul Al-Quran

Sambutan Hari Kemerdekaan ke 53

Sambutan Bulan Kemerdekaan

Kursus Pengurusan Jenazah Pelajar Tingkatan 3

Julai (5)

Karnival Kokurikulum

Perkhemahan Perdana Unit Beruniform Album 1

Perkhemahan Perdana Unit Beruniform Album 2

Lawatan Pengawas ke SMK Bukit Besar

Lawatan Kelab Usahawan ke Pulau Redang

Jun (2)

Hari Terbuka SeMAT (anjuran Koperasi, Pusat Sumber & Unit Bestari)

Kem Jabatan Pertahanan Awam Malaysia (JPAM)

Mei (4)

Perkhemahan Kadet Bomba Peringkat Daerah

Sambutan Hari Guru

Penyertaan Program PERMATA PINTAR

Taklimat Sistem e-Pantau SPM

April (6)

Temu Murni SPM & STPM

Majlis Perpisahan Kaunselor (Pn Zaiton)

Lawatan Ke Taman Negara

Lawatan Penanda Aras (Benchmark) SK Pagar Besi, Batu Rakit

Mesyuarat Pandu Puteri Daerah Hulu Terengganu

Pelancaran bulan Sains & Matematik

Mac (4)

Lawatan Tingkatan 6, SMK Tanah Merah,Kelantan

Kem Kepimpinan Pengawas, Pustakawan, PRS & Pengawas Asrama

Penyampaian Keputusan SPM 2009

Penyampaian Hadiah Esei BI & Mat. Tambahan Terbaik

Februari (9)

Penyampaian Keputusan STPM 2009

Kejohanan Bola Sepak MSSMHT Peringkat Daerah

Perasmian Bulan Bahasa

Sambutan Maulidur Rasul

Majlis Taklif

Ceramah Anti Dadah

Sukan Olahraga & Penyampaian Hadiah Album 1

Sukan Olahraga & Penyampaian Hadiah Album 2

Pelancaran Minggu Anti Dadah

Januari (12)

Orientasi Tingkatan 1

Orientasi Tingkatan 4

Ceramah Maal Hijrah

Bengkel E Buku Rekod

Kantin Terbakar

Lawatan Pegawai Pelajaran Daerah

Wakil NILAM Peringkat Daerah

Penyampaian Hadiah Keputusan Peperiksaan Cemerlang 2009

Penutup Orientasi Asrama

Kem Kepimpinan & Pilihanraya Majlis Perwakilan Pelajar Tingkatan 6

Pesta Permainan & Penyampaian Hadiah

Sukantara

________________________________________________________________________

Album 2009 (34 album)

Hari Kecemerlangan Kokurikulum

Jamuan Akhir Tahun Staf

Bengkel Jadual Waktu

Lantikan Pengawas 2009

Pelancaran English Day

Program Temu Murni

Perkhemahan Kadet Polis peringkat daerah

Latihan Kadet Polis SeMAT

Program Temu Murni KRK

Unit Beruniform

Majlis Penyampaian Anugerah Kecemerlangan

Motivasi Kelas Peperiksaan

Penutup Bulan Sains & Matematik

Pertandingan Kawad Kaki GO & NGO di SMK Jenagor

Sambutan Hari Guru peringkat sekolah

Program Khidmat Komuniti pelajar tingkatan 6, Kg Batu Rakit (Album 1)

Program Khidmat Komuniti pelajar tingkatan 6, Kg Batu Rakit (Album 2)

Kem Briged Siber

Kursus EduWebTV

Perkhemahan Rakan Cinta Alam, Pulau Kapas

Majlis Perpisahan Mrs Becky; English Teaching Assistant (ETA) 2009

Kem Bestari Solat

Lawatan ke Empangan Kenyir

Sambutan Kemerdekaan 52 peringkat sekolah

Ihya Ramadhan

Temu Murni PMR

Rumah Terbuka Aidilfitri Asrama SeMAT

Munajat & Solat Hajat Perdana PMR,SPM & STPM

Kursus Blog Guru Fasa 1

Kem Kecemerlangan SPM STPM, Mayangsari Resort, Dungun

Majlis Graduasi Tingkatan 6, Mayangsari Resort, Dungun

Temu Murni SPM STPM

Majlis Jamuan Akhir Tahun Pengawas

Pendaftaran Pelajar bagi tahun 2010

59 thoughts on “SeMAT Bestari Online Album

  1. azizi says:

    sya mgambil kesempatan ini untuk megucapkan selamat hari raya kpd semua warga semat…………….. slmat hari raya deh…..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. mohd azhari bin md hussin says:

    mohd azhari bin md hussin :assalamualaikum warga smk matang..hanya cadangan..harap orang yang bertanggungjawab ke atas blog smk matang ni, up date la cerita dan gambar bermula smk ini dibuka pada 1980 hingga sekarang..x banyak pun xpe asalkan ada dah memadai…

  3. mohd azhari bin md hussin says:

    assalamualaikum warga smk matang..
    hanya cadangan..harap arang yang bertanggungjawab ke atas blog smk matang ni, up date la cerita dan gambar bermula smk ini dibuka pada 1980 hinggan sekarang..x banyak pun xpe asalkan ada dah memadai…

  4. amira says:

    saye stuju dgn farah…ltk gmbr best2 sempena bln pose ni…kpd semua bdk smk matang…jgn ponteng pose…dan cg hafizi…chayok2 dlm menaikkan website skolah…

    • matangbestari says:

      assalamualaikum w.b.t. saya dah cuba upload dan update sekerap mungkin dalam senggang masa yang saya ada. saya dah upload 23 album baru yang berjumlah hampir 2500 keping gambar dalam masa 3 hari. enjoy it dan sebarkan kepada rakan-rakan anda. terima kasih. ;)

  5. fAtYmAh says:

    FuHhH!!…mAnTaP 2 cG..sUmEnYeR aDeR lAm WeBsItE nEy….NySaL l0k pNd0H SkL0h nEy..tPy xpEw lAr..sY HrAp SkUl nEy AkN TrUs bRjYe Lgy dLm SuMe AspEk AkAdEmIk @PoWn kOkUrIkUlUM….g02 cHaOyO!!SMK MATANG IS THE BEST SCHOOL IN THE WORLD!!!!

  6. faridah ahmad says:

    assalamualaikum…xpercaye sekolah matang sekarang dah ada dalam website..!!! satu peningkatan yang bagus…satu cadangan…kalau letak gmbar2 lama zaman 1990-an until now kan lagi bagus…sekurang2nya boleh jugak budak zaman skrg tgk ape yg berlaku pada 10 tahun lepas ke…boleh jugak kami sume menempel same…huhuhu..UPPER SIX 2005/2006 still da best..gud luck to all of u…love ur teacher so much..!!! saranghae..

  7. nurul ain najwa says:

    smekommmmm…….cntik tul ar gmbar2 kt dlm niy…cg yusof.. mne gmbar kami dkat paintball..cg tngkap tak gmbar kitowg..

  8. Hajar Syafieza says:

    yer ah..tahniah n time kasih kt ckgu shariful yg banyak usahakan blog niy n mperkenalkan smk matang dimata masyarakat lain..hehe..good luck cikgu..
    moge blog niy dapat smbutan hangat!!!

  9. matangbestari says:

    salam… kepada para pengunjung blog sekiranya anda ada gambar untuk dikongsikan bersama yang berkaitan dengan sekolah adalah amat dialu-alukan. Sila berjumpa dan maklumkan pada saya. Terima kasih.

  10. zub says:

    Kelainnan gambar2 yang menarik lagi seperti aktiviti dikir barat,nasyid,kawad peringkat negeri,perkhemahan tahunan,aktiviti paling lawak tahunan dan pelbagai lagi bekas murid sek.mtg

  11. matangbestari says:

    salam…sesiapa nak berikan komen pada gambar-gambar yang diambil,anda mesti mempunyai akaun berdaftar dengan facebook…pendek cerita,register facebook. Insha Allah,selagi ada kudrat dan kelapangan,gambar saya akan upload dari masa ke semasa.

  12. rahawani bt md azli says:

    salam..dri kejauhan kami ingn memohn maaf ats segala salh n silp kami slma kmi mnimba ilmu..ksilpn kami amt byk ibrt stggi gnung sluas lautn..terima kasih cikgu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s